Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

El vicepresident de la Diputació de Girona i la Diputada de Medi Ambient visiten la Fundació Institut Català del Suro

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, i la Diputada de Medi Ambient, Anna Barnadas, han remarcat avui el seu compromís amb el sector surer en una visita a la Fundació Institut Català del Suro a Palafrugell.

El vicepresident de la Diputació ha reafirmat l’interès territorial que genera el suro i ha anunciat futures reunions de treball amb la Fundació ICSuro per treballar plegats i desplegar projectes comuns d’interès pel sector en àmbits com la comunicació, la innovació o els serveis ambientals.

El president de la Fundació Institut Català del Suro, Joan J. Puig, ha valorat molt positivament la trobada i els futurs projectes compartits que se’n poden derivar i ha destacat la importància que la Diputació de Girona tingui sensibilitat envers la missió de la Fundació.

La reunió ha començat amb una visita a les oficines i a les instal·lacions del Cork Center Laboratory i posteriorment el patronat s’ha reunit amb el vicepresident i la diputada de Medi Ambient per explicar la situació actual del sector surer, tant des del punt de vista industrial com del forestal, i traslladar-los les línies estratègiques 2020-2025 de la Fundació:

  1. Investigar en la contribució del tap de suro en la evolució positiva dels vins
  2. Incrementar l’aprofitament sostenible i la regeneració dels boscos d’alzina surera, exemple de simbiosi entre ecosistema humà i natural
  3. Investigar en la bioeconomia del sector surer per la seva especial contribució a la mitigació del canvi climàtic i dinamització econòmica local
  4. Difondre el valor pel territori de l’aprofitament dels boscos de suro pel manteniment de les seves particularitats ecològiques, culturals, econòmiques i socials, cap als seus habitants i a l’exterior
  5. Fomentar el coneixement internacional de la contribució a la bioeconomia i al consum responsable del sector surer

Per part de la Fundació ICSuro han assistit a la visita el president Joan J. Puig, el vicepresident Rosendo Castelló, els alcaldes de Palafrugell i Cassà de la Selva, Josep Piferrer i Robert Mundet, que formen part del Patronat, Guillem Genover, patró i Albert Hereu, director de la Fundació.

La Fundació Institut Català del Suro

L’Institut Català del Suro (ICSuro) és una fundació privada sense ànim de lucre i de caràcter científic que té com a missió la valorització del sector surer.

Compta amb tres línies d’actuació principals: investigació i recerca sobre el tap de suro i altres aplicacions, controls de qualitat dels taps per mitjà del Cork Center Laboratory i comunicació per la difusió i promoció de la conservació i l’aprofitament responsable de les suredes.

L’Institut Català del Suro es va constituir l’any 1991 com a consorci público-privat i des del 2019 és una fundació privada que treballa per esdevenir una entitat referent a nivell mundial en la investigació del suro.

 

caCatalan