Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

El suro al catàleg de “Leading circular economy solutions in Catalonia”

El SUBERCHEM, el projecte de recerca sobre l’aplicació de l’economia circular en els actius cosmètics per mitjà de subproductes del sector surer desenvolupat per l’empresa Biogründl i la Fundació Institut Català del Suro, ha estat recollit al catàleg “Leading Circular Economy Solutions in Catalonia. El document, presentat per Catalonia Trade & Investment, és un recull de les 100 pràctiques més innovadores en economia circular que s’han impulsat a Catalunya i que estan destinades a abordar els reptes del futur i va ser presentat el passat mes de novembre a la conferència virtual “A Taste of CE Hotspot Catalonia”.

 

El suro aplicat a la cosmètica

El SUBERCHEM és un projecte pioner a Catalunya que consisteix en l’extracció de polifenols, substàncies antioxidants presents al suro, per incorporar-los als cosmètics i aprofitar les seves propietats anti-envelliment. El projecte es basa en la utilització de subproductes de la indústria surera que fins ara no es consideraven de valor per donar-los un nou ús i contribuir així a l’economia circular, que mitiga l’impacte ambiental i els danys irreversibles al clima i a la biodiversitat i redueix les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

 

Circular Economy Hotspot 2021

El catàleg “Leading Circular Economy Solutions in Catalonia” es va presentar a la conferència virtual “A Taste of CE Hotspot Catalonia”, que és l’avantsala del congrés internacional sobre economia circular Circular Economy Hotspot que tindrà lloc del 15 al 18 de novembre del 2021 a Barcelona. Està previst que hi participin 400 empreses del sector, que representen una facturació total superior als 4.000 milions d’euros i una plantilla de 70.500 professionals.

 

caCatalan