Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

EL PROJECTE LIFE ECORKWASTE PRETÉN VALORITZAR EL SUBPRODUCTE DE LA INDÚSTRIA SURERA

L’ICSURO participa com a soci en el projecte Ecorkwaste, que compta amb un finançament de més d’un milió d’euros procedents de la Unió Europea a través del programa LIFE i que consisteix en la gestió integrada i sostenible dels subproductes del suro. El projecte té una durada de 3 anys (2015-2018) i des del passat mes de setembre s’ha iniciat la segona anualitat.

Life Ecorkwaste té com a principal objectiu la valorització del subproducte de suro granulat mitjançant la demostració de la viabilitat tècnica, mediambiental i econòmica. D’una banda, el subproducte de suro a diferents granulometries s’emprarà com a material absorbent en aiguamolls per l’eliminació de compostos orgànics en un sistema de tractament d’aigües residuals. I, per l’altra banda, es valoritzarà el potencial energètic mitjançant un procés de gasificació de les diferents granulometries de suro.

El projecte coordinat per la Universitat Politècnica de Catalunya, compta amb la participació del Centre Tecnològic de Manresa, l’Institut Català del Suro, el Grup Typsa i INNOVI, i amb la col·laboració de Codorniu on es farà la prova pilot amb la instal·lació de suro a aiguamolls pel tractament de les aigües residuals.

El passat 2 de novembre l’ICSuro va acollir una de les reunions de coordinació del Life Ecorkwaste amb la presència de representants de tots els socis del projecte.

Per a més informació: www.ecorkwaste.eu

caCatalan