Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

El Cork Center Laboratory: 20 anys al servei de la indústria surera i vitivinícola

Aquest 2021 el Cork Center Laboratory, el laboratori de la Fundació Institut Català del Suro, celebra 20 anys de servei a la indústria surera i vitivinícola, convertit en un referent internacional pel sector amb un equip tècnic especialitzat que busca promoure la qualitat i la competitivitat de les empreses del sector.

L’Institut Català del Suro, creat l’any 1991, va obrir el Cork Center Laboratory l’any 2001 per unir esforços entre cellers i elaboradors de taps per apostar per la normalització del tapament i buscar estàndards de qualitat que beneficiessin ambdues parts. Vint anys després, s’ha convertit en una institució especialitzada en la interacció que hi ha entre el suro i el vi, i el seu principal objectiu és, segons el director de la Fundació Institut Català del Suro, Albert Hereu, “ajudar els cellers a oferir el seu millor vi amb el tapament que més se’ls ajusti”.


Gran ventall de serveis

Els serveis que ofereix el laboratori passen pels controls de qualitat (anàlisi sensorial, cromatografia de gasos, microbiologia i dissenys de protocols interns, entre d’altres); anàlisi de la composició de mostres; peritatges en matèria de litigis; validació d’innovacions tècniques que introdueix la indústria, assessorament i formació. A més, recentment, ofereix un nou servei de control de la longevitat d’un vi en ampolla dirigit a tota la indústria vitivinícola, tapera i productes alcohòlics que vulguin conèixer el potencial fàcilment oxidable o longevitat d’una mostra de vi així com un nou servei de control d’aromes en cellers per determinar de forma ràpida i sensible les 10 aromes crítiques que poden afectar el bouquet final d’un vi a la bodega.

El laboratori realitza controls de qualitat per empreses i institucions en mostres de suro, anàlisis  vitivinícoles i vinícoles, aigües i productes químics, ampolles i embalatges, alimentaris i agroalimentaris, i ambientals. Realitza uns 2.000 informes anuals, que representen al voltant de 10.000 analítiques, principalment en controls de qualitat en taps de suro.

El Cork Center és un laboratori d’assajos acreditat per ENAC conforme a la norma UNE-EN ISO/IEC 17025 . A més, ostenta la secretaria del subcomitè “Suro” d’AENOR de normalització UNE de taps de suro, la delegació espanyola al comitè internacional ISO sobre suro des de fa més de 20 anys i, actualment, és el primer laboratori que ofereix l’assaig acreditat de migració global per a taps de suro. També participa en l’organització de cursos i tallers de formació, congressos, seminaris i jornades per a la promoció del suro.

 

caCatalan