Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

El Consell Comarcal dona suport a la Fundació ICSuro en projectes d’Economia Circular

El Consell Comarcal del Baix Empordà dona suport a la Fundació Institut Català del Suro en projectes d’Economia Circular. L’objectiu d’aquest acord és donar-li un nou ús als taps de suro i els usuaris del Centre de Treball Especial Tramuntana de Palafrugell seran els encarregats de fer el triatge dels taps reciclats. Aquest acord obre noves vies de col·laboració per al Centre i la Fundació al llarg de l’any.

A la signatura d’aquest acord hi ha participat el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; la vicepresidenta segona i consellera de Benestar Social i responsable del Centre de Treball Especial Tramuntana, Sílvia Romero; el president de l’Institut Català del Suro (ICSuro) i president d’AECORK, Joan Puig; i el director de l’ICSuro, Albert Hereu; i l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer.

El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, assegura que aquests projectes són beneficiosos per la societat així com pel medi ambient: “Des de bon principi hem estat buscant projectes d’economia circular a la nostra comarca i ara hem d’unir esforços entre tots perquè tirin endavant”.

A partir del triatge de taps de suro que realitzarà el Centre Tramuntana, s’utilitzarà l’excedent del suro reciclat per fabricar escocells en futurs projectes de disseny urbà. Aquest projecte és un dels que el Consell Comarcal ha donat suport, i porta el nom de Projecte ALCORKE.

La vicepresidenta segona del Consell i responsable del Centre Tramuntana, Sílvia Romero, afirma que les noves línies de treball que estan adaptant al centre encaixen molt bé amb aquest projecte: “Veiem molt positivament que el triatge es faci al Centre Tramuntana, ja que estem especialitzats en l’àmbit de la jardinera i millorarà la condició ocupacional de tots els usuaris del centre”.

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, qui també forma part de l’Institut Català del Suro, defensa que el territori té molt bones condicions per la indústria del suro: “El Baix Empordà ha de ser una comarca referent al reciclatge del suro i avui comencem amb la col·laboració del Centre Tramuntana”.

La Fundació Institut Català del Suro lluita contra l’emergència climàtica causada per l’increment de la temperatura i la situació socioeconòmica causada per la covid. El president d’ICSuro, Joan Puig, ha destacat que amb “aquest acord es facilita l’aprofitament de subproductes de la indústria del suro i la vitivinícola en el marc d’estratègia d’economia circular, ja que els taps de suro reciclats seran utilitzats en noves aplicacions urbanístiques”.

La Fundació Institut Català del Suro és una fundació sense ànim de lucre de tipus cultural i de fins científics, que té com a missió la valorització del sector surer català per mitjà de la investigació i recerca sobre el tap de suro i altres aplicacions, els controls de qualitat al Cork Center Laboratory i la comunicació per a la difusió i promoció de la conservació i l’aprofitament responsable de les suredes.

La fundació està adherida al moviment d’Economia del Bé Comú i també és membre de GEAccounting i ha iniciat el procés de monetització i càlcul del seu impacte social i ambiental. Han col·laborat continuadament amb empreses d’inserció social com és el cas del Centre Tramuntana.
caCatalan