Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Col•laboració entre el Grau en Disseny de la UB i la Fundació ICSuro

El Grau en Disseny de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i la Fundació Institut Català del Suro han col·laborat conjuntament per introduir el suro a l’assignatura Projecte Industrial II de primer curs amb l’objectiu de crear jocs o joguines a partir del material.

Complementàriament al Museu del Suro de Catalunya, que ha explicat abastament els usos històrics del suro a partir de les seves propietats, la tasca de l’Institut Català del Suro ha consistit en impartir una lliçó introductòria sobre el suro com a material i les seves possibilitats en l’àmbit del disseny per tal d’assentar les bases d’aquest projecte. Una activitat que s’emmarca en el compromís de la Fundació per difondre coneixement sobre el sector surer.

Els projectes resultants

Fruit d’aquesta col·laboració n’han sorgit una quarantena de projectes que exploren algunes de les principals propietats del suro com el baix coeficient de fricció, la impermeabilitat o la baixa densitat i lleugeresa. D’entre els jocs i joguines presentats s’hi troben trencaclosques, peces de construcció, trens, anelles per fer cistella dins i fora de l’aigua o circuits d’obstacles.

A continuació, alguns dels treballs realitzats pels alumnes sota la direcció de l’arquitecte Josep J. Teruel i Samsó, professor de la UB.

La joguina de Blanca Conde Pérez és un joc de construccions que, per la seva formalització, reforça el concepte d’equilibri.

Blanca Conde

La joguina de Núria Estarellas Tramullas permet expressar sentiments o emocions a través del coneixement de la cara.

Núria Estarellas

La joguina de Marta García Garcés és a la vegada, un joc d’apilar i encaixar, i un trencaclosques.

Marta García

La joguina d’Oriol Gómez Navarrete és un joc d’apilar tot creant un recorregut o circuit espacial per on hi rodola una bola.

Oriol Gómez

La joguina de Júlia Ribas Simón és el joc de les anelles que, per la forma de la seva base, pot ser tant un joc aquàtic com un tossut o saltamartí que es balanceja quan l’encertes.

Júlia Ribas

caCatalan