Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

De l’arbre al tap, del tap a la taula

Els caps de setmana compresos entre el 4 de juliol i el 2 d’agost s’organitza a Cassà de la Selva i Palafrugell l’activitat “De l’arbre al tap, del tap a la taula”, que arriba a la seva segona edició. Unes matinals sureres a les Gavarres per veure en primera persona la pela del suro que té lloc exclusivament en aquesta època de l’any.

“De l’arbre al tap, del tap a la taula” vol ser una experiència transversal per descobrir l’apassionant món del suro, des que els peladors pelen l’escorça d’alzina surera al bosc fins que el suro esdevé un tap, un element clau en els millors vins i caves del món.

 

Pela, esmorzar, visita i tast

La sortida, que començarà a les 09:30 i s’allargarà fins les 13:30h, inclou assistir a la pela del suro en directe a l’espai natural protegit de les Gavarres amb l’acompanyament imprescindible dels professionals del món forestal, que transmetran tot el seu coneixement sobre el patrimoni natural. L’activitat es clourà amb un esmorzar temàtic a bosc, una visita cultural i finalment una degustació de vins de la DO Empordà.

A Cassà de la Selva, les sortides tindran lloc els dies 4, 12, 18 i 26 de juliol i l’1 d’agost. La demostració de pela serà a Can Vilallonga, l’esmorzar a bosc i la visita guiada a la vila surera de Cassà.

A Palafrugell, l’activitat es farà el 5, 11, 19 i 25 de juliol i el 2 d’agost. La pela tindrà lloc a Llofriu i l’esmorzar i la visita cultural al Museu del Suro.

 

Inscripcions

Les inscripcions per adults tindran un preu de 15 euros. Els nens i joves d’entre 7 i 16 anys en pagaran 8 i els menors de 6 podran assistir a les visites gratuïtament. Els grups seran d’entre 5 i 15 persones.

Les reserves de l’activitat a Cassà es poden fer per mitjà del mail educacio@gavarres.cat o als telèfons 638 557 836 / 972 643 695 i en el cas de Palafrugell al correu electrònic info@museudelsuro.cat o al telèfon 972 307 825.

“De l’arbre al tap, del tap a la taula” és una activitat organitzada pel Museu del Suro de Palafrugell, la Fundació Institut Català del Suro i el Consorci de les Gavarres en col·laboració amb els Ajuntaments de Cassà de la Selva i Palafrugell.

caCatalan