Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

La Universitat de La Rioja i l’Institut Català del Suro renoven la seva col•laboració cultural, científica i acadèmica

La Universitat de La Rioja (UR) i la Fundació Institut Català del Suro (ICSuro) han renovat el seu conveni de col·laboració signat inicialment el 2017 per quatre anys i prorrogable a quatre anys més per consolidar la seva col·laboració. El document l’han signat el rector de la UR Juan Carlos Ayala i el president de l’ICSuro Joan J. Puig.

El text recull que les dues entitats treballaran conjuntament per programar, coordinar i desenvolupar projectes de recerca, pràctiques d’estudiants o formacions específiques. La Universitat de La Rioja es compromet a la realització conjunta de les activitats que es programin, amb els recursos tècnics i materials que es determinin de mutu acord. L’Institut Català del Suro, per la seva banda, facilitarà la visita dels alumnes de La Rioja a les seves instal·lacions així com a les empreses elaboradores de taps de suro de la zona.

Aquest conveni dóna continuïtat a la col·laboració que les dues entitats mantenen des de fa 5 anys i que s’ha materialitzat en diverses sessions de formació sensorial sobre suro per part del personal tècnic de l’ICSuro o la contribució de la UR a les anàlisis de marcadors d’oxidació per a vins tranquils del projecte de recerca GO OTR promogut per l’ICSuro, entre d’altres col·laboracions.

La signatura d’aquest conveni respon al compromís de la Fundació Institut Català del Suro d’impartir formació sobre suro a les facultats d’enologia del país perquè els futurs enòlegs aprenguin com el suro interactua amb el vi i la influència que té en la seva evolució òptima en ampolla. A més, gràcies a la feina que duu a terme Cork Center Lab, el laboratori de prestació de serveis analítics i de recerca de l’ICSuro, l’alumnat també es pot formar sobre el suro des d’una perspectiva tècnica: normes UNE i ISO sobre taps de suro per a vins tranquils i escumosos, controls de qualitat de la indústria vitivinícola i últimes innovacions sobre la interacció suro-vi.

 

caCatalan