Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Congrés Cork in Science and Applications

Els dies 22 i 23 de maig de 2019 va tenir lloc el congrés internacional Cork in Science and Applications: From the Wine Industry to the New Applications, organitzat per l’Institut Català del Suro.

Aquest congrés va ser la presentació oficial de la nova etapa de l’ICSuro com a fundació privada de caire científic i sense ànim de lucre.

Hi van intervenir ponents de països com Portugal, França, Canadà, Itàlia o Polònia, com Thomas Karwobiak, professor de la Universitat de Borgonya (França), que va parlar sobre la transferència d’oxigen a través del tap de suro, Cristina Verissimo, de la Universitat de Dalhousie (Canadà) que va explicar els nous usos del suro a l’arquitectura, o Vanda Oliveira, de la Universitat de Lisboa (Portugal), que va fer una ponència sobre com afecta la sequera al creixement de l’alzina surera.

IMG_0099

El dimecres 22 a la tarda hi va haver una xerrada oberta al públic sobre màrqueting i vi, conduida per Juan Park, director de Wine Intelligence per Espanya i Sud-Amèrica.

Els principals patrocinadors del CSA’19 són el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, l’empresa surera J.Vigas, l’Ajuntament de Palafrugell, el Centre de la Propietat Forestal i l’empresa Agilent Technologies, les empreses sureres Grup Oller i Trefinos, la Universitat de Girona, Europe Direct Girona, la Universitat de Borgonya, la empresa surera Manuel Serra i l’agrupació de productors de suro Quality Suber.

 

caCatalan