Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Col·laborem amb Elisava en l’assignatura Tecnologia de Producte III

Els i les estudiants del Grau en Disseny i del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial de l’Escola Elisava han dissenyat productes fets amb suro i també han produït els prototips finals. L’objectiu principal de l’assignatura és introduir-se i comprendre el disseny fent una reinterpretació d’una matèria primera, entenent les seves propietats, característiques úniques i els seus processos.

La Fundació Institut Català del Suro ha col·laborat amb Elisava impartint la lliçó introductòria a l’inici de l’assignatura sobre el suro i les seves possibilitats en el món del disseny d’acord amb la vocació de la fundació de formar i donar difusió del suro com a material.

PROJECTES

VIFTE, Hannah Adib, Marco Gesualdo, Helena Lehn.

VIFTE vol ser un producte portàtil d’aïllament de soroll que s’utilitzarà en entorns socials. Fet de teixit de suro, és lleuger, absorbeix el soroll i és plegable, de manera que es pot transportar i portar fàcilment.

VIFTE

Planta’t, Berta Abad, Laura Masdeu, Júlia Vera.

Consisteix en un disc de suro barrejat amb llavors i aglutinant natural amb l’objectiu de poder-lo autocultivar a casa i també d’introduir la natura a la llar.

PLANTA'T_imatge04

Strap, Alejandro Linares, Tomás Cano.

Strap s’aprofita d’aquesta transformació creixent dels entorns de treball i es basa en l’anomenat “confort efímer”; el qual presenta la possibilitat de generar nous espais sense la necessitat que siguin permanents i d’aquesta manera, dotar aquests espais d’una major llibertat i flexibilitat.

Està dissenyat de manera que permeti als seus usuaris instal·lar de manera molt senzilla una micro zona de descans i confort personal. A més, la seva morfologia també permet que es pugui emmagatzemar en pla gairebé sense ocupar espai en l’entorn en què se situï.

STRAP_3

Cork Away, Raul Gaya, Guillem Sánchez.

Amb la situació actual, son molts els restaurants que es troben amb la necessitat de realitzar menjar per emportar, entre ells els restaurants d’estrella Michelin. Aquests han canviat el sistema de lliurament, intentant emular l’experiència sensorial del restaurant, però a casa. Per això, aportem una solució a través del suro i les seves propietats.

CORK AWAY

La Surera, NilsKamming, Liam Kelly.

Dissenyada per millorar el confort de l’usuari davant de la duresa tant física com metafòrica de l’espai urbà. La motxilla surera se centra en l’acció de seure, responent enfront de la brutícia, duresa material o contrast tèrmic de les diferents superfícies del mobiliari urbà de les nostres ciutats. D’aquesta manera, incorpora un suport fet de suro, que a més d’oferir a la motxilla un perfil ergonòmic, permet, gràcies a les seves cremalleres, ser separat per a usar-se com estoreta i poder seure en qualsevol moment i lloc millorant el confort.

LA SURERA_NILS_LIAM_1

caCatalan