Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

[SUSPESA] Activitat de Bany de Bosc de Suro en el marc del Vívid 2021

La Fundació Institut Català del Suro, com a membre de la Ruta del Vi de la Denominació d’Origen Empordà, participa de nou al Vívíd, el festival del vi de la DO Empordà que té lloc durant el mes d’abril.

Enguany l’activitat proposada és un Bany de bosc d’alzina surera amb tast de vi tapat amb Taps de finca que tindrà lloc els dies 24 i 25 d’abril a Can Vilallonga (Cassà de la Selva) amb la col·laboració del Consorci de les Gavarres. L’activitat del dia 24 és només per adults i la del 25 per tota la família i anirà a càrrec de guies de l’empresa Biotop Natura.

Què és un bany de bosc?

El bany de bosc és una teràpia natural provinent del Japó enfocada a millorar la salut i el benestar de les persones que té múltiples beneficis. Consisteix en una experiència immersiva en un entorn natural com és la sureda en aquest cas per allunyar-se de la contaminació visual i auditiva de la ciutat per gaudir de la quietud del bosc i captar amb els cinc sentits cada element de la natura.

L’experiència es desenvolupa en grups petits (màxim deu persones) i l’acompanyament d’un guia que té la funció d’actuar entre mediador entre els participants i el bosc.

Quins beneficis ambientals aporten els banys de bosc?

L’activitat de bany de bosc és una fórmula de sumar possibilitats a les suredes, que més enllà de l’explotació del suro ofereixen tota una sèrie de serveis ambientals directes i indirectes que aporten tant rendiment econòmic com beneficis per a la societat, com ara l’augment del benestar i la qualitat de vida de les persones o el manteniment dels equilibris ecològics (Font: El valor de los servicios ambientales de los alcornocales en Cataluña).

 

(Foto: banydebosc.com)

caCatalan