Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Es reafirma la unió suro-vi amb la FEV

Els sectors del vi i del suro espanyols han reforçat la seva aliança natural per mitjà d’una visita dels membres de la Comissió Executiva de la Federació Espanyola del Vi (FEV) al municipi surer de Cassà de la Selva (Gironès) per conèixer de primera mà el procés de pela de suro i les innovacions posades en marxa en els últims anys a la indústria surera.

L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK) i la Fundació Institut Català del Suro (ICSuro) han estat els amfitrions d’aquesta visita a la fàbrica elaboradora de taps de suro per a vins escumosos Francisco Oller, SA i a la sureda de Can Vilallonga per veure in situ el procés de lleva del suro tradicional, a més d’un sopar institucional entre la Comissió Executiva de la FEV i la junta directiva d’AECORK i l’ICSuro per intercanviar impressions, coneixements i sinèrgies sobre el present i futur indissoluble dels dos sectors, que a més comparteixen el compromís amb la sostenibilitat, la qualitat i la innovació concretat al conveni signat entre ambdues entitats el 2021.

WhatsApp Image 2022-06-14 at 9.21.44 AM

Joan J. Puig, president d’AECORK i de la Fundació ICSuro, considera que amb aquesta vetllada “hem pogut demostrar a la FEV el treball ingent del sector surer per elaborar taps de qualitat i amb les màximes garanties tècniques per tapar els millors vins, contribuir a la seva evolució positiva i tenir cura del planeta”.

Per part de la FEV, el director general, José Luis Benítez, ha agraït l’hospitalitat d’AECORK i l’ICSuro i ha destacat el vincle natural entre tots dos sectors especialment en qüestions fonamentals per als cellers com la sostenibilitat i l’ecodisseny, que cada cop cobren un paper més important en l’estratègia de les empreses.

Sobre la FEV, AECORK i ICSURO

La Federació Espanyola del Vi és la principal organització empresarial privada de cellers i l’única de caràcter nacional. És una associació sense ànim de lucre creada el 1978 que té per objecte, entre d’altres, la representació, coordinació i defensa dels interessos dels seus associats i del conjunt del sector cellerer espanyol.

L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK) és una entitat fundada el 1977 que aglutina les principals empreses fabricants i/o comercialitzadores de productes de suro que exporten als principals mercats mundials.

La Fundació Institut Català del Suro és una fundació privada sense ànim de lucre que té com a missió la promoció de tota la cadena de valor del sector surer. Es va constituir el 1991 com a consorci públic-privat i des del 2019 treballa com a fundació per convertir-se en una referència mundial en la investigació del suro.

caCatalan