Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Demostració de lleva de suro a la 2a jornada PATT del projecte SUROCAT

La lleva del suro ha estat l’eix central de la 2a jornada tècnica PATT “SUROCAT: Talent, mecanització i oportunitats d’ocupació en la lleva del suro”, que s’ha portat a terme aquest dijous 22 de juny a Can Vilallonga, a Cassà de la Selva, amb més d’una trentena d’assistents.

La sessió ha començat amb una demostració de la màquina auxiliar per obrir suro de la mà de Josep Casellas (Amorim Florestal Mediterraneo, S.L), un giny que ha de servir per facilitar la lleva amb destral, fer-la més accessible i anticipar alguns dels treballs, tant abans que comenci la temporada com el dia anterior a la lleva per avançar l’obertura dels suros. La jornada ha continuat amb una demostració de pela amb destral de Martí Fugarolas (Serveis Forestals Martí Fugarolas), que ha servit per mostrar bones pràctiques i avaluar la idoneïtat dels estendards per obtenir el certificat de llevador de suro que s’han treballat al llarg del projecte.

Les jornades tècniques

SUROCAT és un projecte per transferir coneixements i bones pràctiques a les persones que es dediquen actualment i en un futur a la lleva del suro. Per tal de divulgar la tasca que s’està fent en el marc del projecte, s’han organitzat dues jornades tècniques, l’una de teòrica que  va tenir lloc el passat 17 de maig a l’Escola Agrària de Santa Coloma de Farners i la sessió pràctica d’aquest dijous.

Le jornades tenen diversos objectius: d’una banda presentar SUROCAT i els seus primers resultats per avançar en la professionalització de l’ofici de pelador de suro. Per altra banda, transferir coneixement i material divulgatiu sobre com buscar talent al sector, competències i aptituds a tenir en compte i com fer ús dels beneficis de la plataforma d’ocupació pública OCUPFOREST. Per últim, transmetre l’adopció de pautes i estratègies de gestió innovadores que suposen una millora de la competitivitat i la sostenibilitat en el sector.

Aquestes jornades formen part de l’activitat de demostració “SUROCAT- Millora de les competències tècniques i clau dels peladors de suro en producció i gestió sostenible”, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2022.

caCatalan