Cerca
Tanca aquest quadre de cerca.

Més del doble de consultes sobre projectes amb suro durant el 2020

La Fundació Institut Català del Suro ha rebut 26 consultes sobre possibles projectes relacionats amb el suro durant el 2020, són 16 consultes més que l’any anterior i demostren l’interès creixent en el suro, un material en auge i que va en sintonia amb les necessitats d’un planeta que es troba en plena crisi climàtica.

La majoria de les consultes, 18 (69%), s’han realitzat per mitjà del nostre formulari web. La resta han estat trucades (27%) o visites (4%).

Les empreses han estat el segment més interessat en el suro amb 14 consultes (54%), seguides dels particulars (23%), els arquitectes (15%) i els estudiants (8%).

La construcció és clarament l’àmbit de més interès amb 15 consultes (58%), seguida de la decoració, l’emmagatzematge, la innovació, l’aïllament, l’orientació, la protecció i un treball de final de grau sobre la qüestió.

Diseño sin título (16)

El retorn de les consultes

El fet d’atendre a qualsevol persona o empresa que vol informació per desenvolupar projectes amb suro respon a la vocació de la fundació de donar a conèixer i potenciar l’ús del material i donar suport al sorgiment de noves aplicacions i projectes amb suro. D’aquestes consultes, en surten projectes de recerca i només el 2020, s’ha treballat amb 7 centres de recerca i 18 entitats o empreses. Ens hem involucrat en 6 projectes, 3 del quals hem coordinat, i en 5 estudis incipients per valorar la viabilitat de projectes.

El departament de recerca i desenvolupament ha acabat el 2020 4 projectes: GO OTR, GO Biosorbents, GO SUBER i Suberchem.

Aquest 2021 hi ha dos grans projectes aprovats: CORK2WINE i ECOCORK.

caCatalan